254俄罗斯最线路网站-糖果派对俄罗斯网址495

英语二复习精要11

山西自考网 发布时间:2013年07月28日

3、习题

  一、英译汉重点单词词组: 
  1.research 2.attach 3.underlie 4.relevant 5.positive
  6.possession 7.desirable 8.relaxation 9.occupation 10.urban
  11.acquire 12.participation
  be concerned with be relevant to to set … as objective

  二、英译汉重点句子
  1~8.与重点句型相同。
  
  三、汉译英
  1.生活质量这一术语涉及很广泛。
  The term"quality of life" covers a very wide scope.
  2.在生活节奏快,工作压力大的社会中,放松一下有利于健康。
  In a fast-paced stressful society, it is good for health to set aside some time to relax oneself.
  Its good for ones health to find time to relax in a society of fast-paced and stressful work.
  3.人们的兴趣和爱好与社会环境和个人学习经历有关。
  People s interests and hobbies are related to social contexts and their learning experiences.
  Peoples interests and preferences are all related to social contexts and individual learning experiences.
  4.积极的休闲态度是鼓励人们创造性地利用空闲时间的基础。
  The positive attitude towards leisure is the foundation to encourage peoples creative use of their spare time.
  A positive leisure attitude is the foundation for motivating people to use their leisure in a creative way . 
  5.研究与观察结果表明,人们越来越关心生活的质量。
  The findings of research and observation indicate that people are more and more concerned with the quality of life.
  Observations and researches indicate that people are increasingly concerned with the quality of life.
  
4、历年试题

1. A good schedule must have a little give so that special projects can_____(take) care of properly. (99.4) 

答案:be taken 。 考点: 情态动词的被动语态。 

2. Since leisure is basically self-determined, one should get involved_____an activity in ways that will bring enjoyment and satisfaction . (99.4) 

A. in    B. of    C. towards    D. with 

答案: A . 考点:词组 get /be involved in 参与… ;卷入…   

3. The importance of these_____(vary ) according to the nature of one’s job and one’s lifestyle. (99.10) 

答案:varies 考点:一般现在时单数第三人称形式。 

4. This will not only keep the study habit alive but also _____(keep ) you up to date on your class assignments and projects.  答案 

答案:keep 。 考点:not only 与but also 后的词的形式应一致。 

5. The specific use of leisure______from individual to individual. (00.4) 

A. ranges   B. distinguishes   C. varies   D. covers 

答案 :C。分析:此题考查不及物动词vary 的用法。搭配为:vary … from … to 各不相同。 

6. The more time you waste, the____(easy) it is to continue wasting time.(00.4) 

答案:easier 。 考点:the more … the more 句型,表示“越… 越…”。 

7. Such attitudes amount to a belief____leisure can and should be put to good use. (01.4) 

A. which   B. if   C. whether   D. that 

答案:that 。 考点:that 引导同位语从句修饰belief 。 

8. This will not only keep the study habit alive but also keep you up to____ on your class assignments and projects. (01.4) 

A. day B. date C. number D. time 

答案:B。 考点: 词组 up to date 最新的,keep you up to date 表示跟得上….   

9 . 汉译英:人们越来越关注休闲的机会。(99.4) 

答案: People are increasingly concerned with opportunities for leisure.   

10. 汉译英:众所周知,即使同样的休闲活动,不同的人使用的方式也不同。(00.4) 

答案: It is well known that even the same leisure activity may be used different by different individuals. 

1. 在工业化国家人们越来越关心休闲的机会。   

答:People in the industrialized countries are increasingly concerned with opportunities for leisure. 

2. 为什么他们对带薪休假那么重视呢?   

答: Why do they attach so much importance to paid holidays? 

3. 对休闲的具体利用是因人而异的。   

答: The specific use of leisure varies from individual to individual. 

4. 大家所接触的人可能对大家休闲态度产生某种影响。 

答: The people with whom we come into contact may exert some influence on our attitudes toward leisure. 

5. 学校教育的目的之一是使学生得到均衡发展。   

答: One of the educational objectives of school is to attain a balanced development of students.

254俄罗斯最线路网站|糖果派对俄罗斯网址495

XML 地图 | Sitemap 地图