254俄罗斯最线路网站-糖果派对俄罗斯网址495

英语二复习精要9

山西自考网 发布时间:2013年07月28日

3、习题

  一.单词、词组英译汉
  efficiency increasingly install personnel expose reduction completion specific switch critical intensity scale defective in that in question plenty of 

  三、汉译英
  1.近几年,机器人的应用越来越广泛和深入。
  In recent years, the use of robots is becoming increasingly wider and deeper.
  Robots are used more and more widely and deeply in recent years.
  Robots have been increasingly used wider and deeper in recent years.
  2.新开发的机器人有触觉,可以看见物体,还能做决定。
  The newly-developed robots have a sense of touch, are able to see objects, and can make decision as well.
  3.机器人在汽车行业应用广泛。
  Robots are employed widely in the automotive industry.
  The use of robots in the automotive industry is prevalent.
  4.感光材料、数字照相机都是照相器材。
  Light–sensitive materials and digital cameras are all photographic equipment.
  5.机器人与自动化机器有重大的区别。
  There is a significant difference between robots and automatic machines.
  There are major differences between robots and automatic machines.

4、历年试题

1. Most today’s robots are employed in the automotive industry, _____they are programmed to take over such jobs as welding and spray painting . (99.4) 

A. as   B. which   C. when   D. where 

答案:D. 考点:where 引导的非限定定语从句,修饰automotive industry。 

2. Robots differ from automatic machines in_____after completion of one specific task, they can 

be reprogrammed to be another one. (00.4) 

A. which   B. that   C. how   D. whether 

答案:B. 考点:in that 复合连词引导原因状语从句,表示“在于”。 

3. Robots , already taking over human tasks in the automotive field, are beginning_____(see) in other 

industries as well. (00.4) (01.10) 

答案:to be seen 考点:begin to do sth. 所以用动词不定式,而且用被动式。 

4. Anyone______(want) to understand the industry of the future will have to know about robotics. (00.10)(01.4)   

答案: wanting 考点:动词现在分词作定语修饰anyone。 

5.The nations that____actively______(involve) in earthquake prediction programs include Japan, China, Russia, and the United States. 

答案:are involved 考点: 词组:be involved in sth.   

6. 汉译英:机器人将要在哪些领域替代人的工作呢?(00.10) 

答案: In what field will robots take over human tasks? 

7. It is not yet known_____computers will one day have vision as good as human vision . 

A. whether   B. if   C. that   D. how 

答案:A . 考点: whether 引导的主语从句。 

8. Robots, ______(become) increasingly prevalent in factories and industrial plants throughout the developed 

world, are programmed and engineered to perform industrial tasks without human intervention. 

答案:becoming 考点:现在分词作状语。 

9 . Robots , becoming_____(increase) prevalent in factories , are programmed and engineered 

答案: increasingly   

10. 汉译英:今年来,计算机在各个领域的应用越来越广泛。 

答案:In recent years, the computer is finding wider and wider application in all fields.

254俄罗斯最线路网站|糖果派对俄罗斯网址495

XML 地图 | Sitemap 地图